Webinar: De 9 principper for god Requirements Engineering

ON-DEMAND – Afholdt 1. marts 2022, kl. 9.00 – 10.00

Mange virksomheder kaster sig direkte ud i at udvikle eller købe IT-løsninger, før de har ordentligt styr på deres krav. De har ofte manglende, uklare eller forkerte krav, som fører til antagelser og misforståelser, der i sidste ende kan føre til udvikling af et IT-system, der ikke egner sig til det formål, det skal anvendes til.

For at undgå antagelser og misforståelser omkring kravene kan man arbejde mere struktureret og professionelt med Requirement Engineering og kvalitetssikring af kravene, for dermed at sikre at kravene tilfredsstiller deres slutbrugeres og øvrige interessenters ønsker og behov.

Arbejde med Requirement Engineering giver følgende værdi for jeres organisation:

 • Reducerer risikoen for at udvikle / købe et IT-system der ikke egner sig til det formål den skal anvendes til
 • Tidlig test via kvalitetssikring af kravene
 • Bedre forståelse for slutbrugernes behov.
 • Bedre grundlag for estimering af udviklingsindsats og omkostninger
 • Generelt forudsætninger for test af IT-systemet

I dette webinar vil TestHuset give introduktion til et af emnerne fra det international certificeringskursus – IREB – Certified Professional for Requirements Engineering (CPRE) Foundation level. Dette kursus giver dig en professional og struktureret måde at tilgå kravudarbejdelse og -kvalitetssikring, og hjælper dig derved med at minimere nogle af de overstående faldgruber.

Se optagelsen af webinaret

Om IREB

IREB®, the International Requirements Engineering Board, er en non-profit organisation, der udsteder CPRE (Certified Professional for Requirements Engineering) certificeringer. IREB® blev oprettet i 2006 og har sat sig som mål at skabe et internationalt accepteret og professionelt grundlag for Requirements Engineering. Siden da er organisationen blevet verdenskendt for sin certificering CPRE, som er beregnet til fagfolk, der arbejder med forretningsanalyse, Requirements Engineering og Test.

Siden 2007, har mere end 59,000 professionelle i 89 lande bestået CPRE Foundation Level examen – med en stigende tendens verden over!

De 9 principper for god Requirements Engineering

Et af de nye emner i CPRE Foundation level er definitionen af Fundamental Principles of Requirements Engineering; et klart sæt principper, der danner grundlaget for den praksis, der præsenteres i pensum:

 • Value-orientation: Requirements are a means to an end, not an end in itself.
 • Stakeholders: Requirements Engineering is about satisfying the stakeholders’ desires and needs.
 • Shared understanding: Successful systems development is impossible without a common basis.
 • Context: Systems cannot be understood in isolation.
 • Problem – Requirement – Solution: An inevitably intertwined triple.
 • Validation: Non-validated requirements are useless.
 • Evolution: Changing requirements are no accident, but the normal case.
 • Innovation: More of the same is not enough.
 • Systematic and disciplined work: We can’t do without in Requirements Engineering

I dette webinar vil Hans van Loenhoud forklare disse principper og deres relevans for softwareudvikling og test.

Tidspunkt:

Webinaret blev afholdt den 1. marts 2022, fra kl. 9–10.

Sprog:

Webinaret blev afholdt på engelsk.

Målgruppe:

Webinaret er for dem, der er interesserede i at forbedre arbejdet med krav til IT-systemer. Det kan være Business Analysts, Requirement Engineers, udviklere, testere, Test Managere, Product Owners, Scrum Masters, projektledere, mv.

Taler:

Hans van Loenhoud er uddannet biolog og arbejdede i økologisk forskning ved universitet i Amsterdam.

I 1980 skiftede han til IT-branchen og startede sin karriere som Cobol programmør. I mere end 10 år var han involveret i udviklingsprojekter for kunder indenfor finans, industri og det offentlige. Senere specialiserede han sig i rådgivning om data, information og kvalitetsstyring.

Omkring år 2000 gik Hans ind i softwaretestområdet og arbejdede som testleder i forskellige udviklingsprojekter. I mange år var han præsident for TestNet, den hollandske sammenslutning af professionelle softwaretestere.

Under sit arbejde som testleder interesserede han sig for kravteknik, da han er overbevist om, at gode krav er en forudsætning for professionel test.

Hans van Loenhoud MSc

Taraxacum BV, Holland

I dag er Hans hovedsageligt aktiv inden for kravteknologi. Han giver træning og rådgivning gennem sit eget firma Taraxacum og er underviser i Business Information Management ved Amsterdam University of Applied Sciences. Hans er 2. formand for IREB® og er medlem af Foundation Level arbejdsgruppen, en af forfatterne til det tilhørende pensum og håndbog.

Hans har skrevet flere bøger og artikler, både omkring test og krav, og er fast taler på (inter)nationale konferencer.

Se webinaret

Se optagelsen af webinaret ved at klikke på nedenstående knap eller via dette link.

Se optagelsen af webinaret