Nyt ISTQB-kursus i test af Artificial Intelligence løsninger

Vi er rigtig glade for at vi nu, som nogle af de første på verdensplan, kan tilbyde ISTQB’s nye certificering, ISTQB Certified in AI Testing. På dette certificeringskursus får du en grundlæggende forståelse for Artificial Intelligence, hvordan man tester og kvalitetssikrer AI-baserede løsninger, samt hvordan man bruger AI til at teste andre it-systemer.

Flere og flere it-projekter arbejder med AI-baserede løsninger, hvilket udfordrer den traditionelle måde hvorpå vi tester og kvalitetssikrer løsningerne. Det gør at man bør gentænke sin teststrategi og måden hvorpå man designer og eksekverer sin test.

I løbet af 4 dage får du en grundlæggende forståelse for Artificial Intelligence samt udfordringer relateret til test af AI-baserede systemer, såsom self-learning muligheder, bias, etik, kompleksitet, transparens m.m.

Udbytte

På kurset får du en grundlæggende og bred forståelse for Artificial Intelligence, hvordan man tester en AI løsning og benytter AI til at teste andre løsninger. Herudover får du følgende udbytte:

  • Du kan bidrage til teststrategien for AI-baserede systemer
  • Du kan bidrage med design og eksekvering af testcases for AI-baserede systemer.
  • Du får en forståelse for udfordringer relateret til test af AI-baserede systemer, såsom self-learning muligheder, bias, etik, kompleksitet, transparens m.m.
  • Du har en forståelse for hvor man som tester kan påvirke kvaliteten når man skal implementere og teste en Machine Learning model.
  • Du får en forståelse for hvordan AI kan bruges til at supportere testen
  • Du kender til kravene til testinfrastrukturen når man skal teste AI-baserede systemer

Kurset afvikles i samarbejde med en international partner som har erfaring i både traditionel softwaretest samt test af AI-baserede løsninger. Kurset er desuden en erstatning af vores tidligere certificeringskursus med samme emne, Certfied Tester in Artifial Intelligence, som er nedlagt på verdensplan.

Dato og tilmelding:

Kurset afholdes første gang den 9. – 12. maj 2022, som online-kursus på engelsk.

Læs mere om kurset og tilmeld dig her.