Kom og hør om vores automatiseringsframework på DSTB konferencen 12. juni

Den 12. juni 2019 deltager TestHuset på DSTB konferencen, hvor vi vil komme med et praktisk bud på hvordan I får testautomatisering bygget ind i jeres sprints.

Vi har i TestHuset udarbejdet et teknologiuafhængigt automatiseringsframework som er opbygget af microservices. Frameworket kan bruges til automatisering på alle platforme og man kan nemt udskifte både teknologier og værktøjer over tid, uden at skulle lave sin automatisering om fra bunden igen. Det er et framework som er fremtidssikret, nemt at vedligeholde og som også sikrer at de forskellige kompetencer i teamet kan bidrage på den mest optimale måde. 

Vores tekniske konsulenter og undervisere Helge Nymand og Jens Riggelsen vil gå på scenen klokken 11.30, hvor de i en time vil fortælle om mere om hvordan dette framework virker og ikke mindst mere om hvad værdien af sådan et framework kan være.  

Vi vil på konferencen i øvrigt have en stand, hvor du kan komme forbi til en snak om frameworket, testautomatisering i bredere forstand, om vores kurser eller om test og kvalitetssikring generelt.

Om vores indlæg på DSTB

 Shift left, do right; Et praktisk bud på at få testautomatisering bygget ind i jeres sprints.

Testautomatisering og agil udvikling hører sammen som alkymi og Nicolas Flamel – svært at sige det ene uden at nævne det andet. Men faktum er at langt de fleste virksomheder kæmper med at få testautomatisering ind i deres sprints, eller endda overhovedet at få test ind som en naturlig del af sprintet. I mange tilfælde ender man med små vandfald hvor testen bliver en flaskehals i slutningen af sprintet, eller måske endda bliver lagt helt udenfor sprintet.

TestHusets overalkymister, Jens og Helge, har gjort Nicolas Flamel kunsten efter og fundet de vises sten; De har bygget et testframework, der får bugt med mange af de udfordringer alle slås med:

  • Vi udnytter de forskellige kompetencer i teamet
  • Vi forener de 3 amigoer; testere, udviklere og forretning
  • Vi får testen ind tidligt i sprintet
  • Vi automatiserer
  • Vi er i pagt med Continuous Integration/Deployment/Delivery/*what ever*
  • Vi skriver det i et sprog der er formuleret som acceptkriterier
  • Vi kan med andre ord sætte strøm til det hele, optimere processen og dermed sørge for at der bliver fokus på at lave det rigtige produkt i den rigtige kvalitet.

Vi åbner døren til alkymisternes hule og fortæller jer om og viser jer, hvilke ingredienser vores koncept er kogt sammen af. Vi giver jer stort set formlen og forklarer hvordan vi tester både funktionelle såvel som non-funktionelle krav, uden at skulle anvende dyre konventionelle softwareprodukter. I stedet gør vi brug af skyen og containere til at skabe en praktisk og simpel løsning på testautomatisering og dermed skaber en fornuftig opdeling af testarbejdet imellem mennesker og maskiner.

Det giver blandt andet disse fordele:

  • Større fagligt fokus for testerne
  • Kommunikation om kvalitet i teamet, og ikke bare fejlrapportering
  • Skalerbarhed, hurtig testafvikling, og hurtig feedback

Det er en løsning der ikke stiller store krav til hverken testere eller udviklere, men øger samarbejdet på hele teamet til alles og projektets fordel.

Om konferencen

DSTB (Danish Software Testing Board) er den danske softwaretest komité, der repræsenterer Danmark i ISTQB. Foreningen har til formål at være ISTQB’s danske medlem og således arbejde for at fremme kendskabet til, udbredelsen af og støtten til “ISTQB Certified Tester” i Danmark, samt deltage i videreudviklingen af ISTQB.

DSTB er stiftet tilbage i 2009 og afholder hvert år en konference i København for at fremme test og kvalitetssikring i Danmark. Læs mere om DSTB her.

Sted: Hotel Radisson Blu Scandinavia, Amager Boulevard 70, 2300 København 

Tidspunkt: 12. juni kl. 8.30 – 17.30.