Hvilket kursus i automatisering skal jeg vælge?

Hyppigere releases, mange tidskrævende, gentagne og manuelle tests, samt et generelt behov for øget testdækning, kan alle være gode grunde til, at man bør tage fat på testautomatisering. Dernæst melder spørgsmålet sig, hvordan kommer man i gang?  

Uanset bevæggrundene for at komme i gang, og hvorvidt det gælder et enkelt projekt, program eller er på organisationsniveau, bør man altid starte med at få en grundlæggende viden om emnet. Hvilke muligheder, forudsætninger og eventuelle begrænsninger er der ved og med automatisering?  Hvem skal lave automatiseringen? Hvordan skal det værktøjsunderstøttes? …..

Hvis ikke rammerne og forudsætningerne er på plads, kan det være svært at få succes med testautomatisering; Et værktøj alene er ikke nok.  

Vi anbefaler derfor, at man starter med en introduktion til testautomatisering via vores 1-dags kursus, Grundlæggende testautomatisering.

Når man har dette på plads, kan man efterfølgende blive videreuddannet i en specifik teknologi / tilgang eller et givent værktøj. Man kan endvidere efterfølgende tage en international certificering i testautomatisering, og derved samtidig få dokumenteret sin viden.

Overblik over testautomatiseringskurser

1.   Start med den grundlæggende forståelse

Start med kurset Grundlæggende testautomatisering, som er uafhængig af værktøj og giver den nødvendige introduktion til at komme i gang. Kurset har masser af praktiske eksempler og giver bl.a. svar på følgende:

  • Hvilke muligheder er der inden for automatisering, og hvad skal der til for at komme i gang?
  • Hvad er de typiske faldgruber ved implementering af automatisering?
  • Hvad er de grundlæggende best practices og teknikker, til at sikre at man får værdi ud af automatisering og succes med implementeringen?

Læs mere om Grundlæggende testautomatisering

Skal man implementere automatiseret performancetest, bør man i stedet overveje kurset Grundlæggende performancetest.  

 

2.   Værktøjskurser

Har man behov for viden om, hvordan man bliver god til at lave automatisering i et givent værktøj eller rammeværk, bør man som det næste kigge på vores forskellige værktøjskurser. Listen af kurser dækker både værktøjer som tester brugergrænsefladen og API’er.

Uafhængigt af hvilket værktøj, man undervises i, har kurset til formål at træne i værktøjet, samt give nogle teknikker og best practices, så testen bliver så effektiv, robust og skalérbar som mulig. Dette medfører, at du i sidste ende mindsker vedligeholdelsesarbejdet ved automatisering.  

Brugergrænsefladen (UI):

Når man skal teste en brugergrænseflade, findes der værktøjer og rammeværk, som kræver forskellige kompetencer. Automatisering med Leapwork kræver ingen tekniske forudsætninger, da værktøjet er No-code test automation, hvor det for Selenium Tester Foundation er en forudsætning at man har kendskab til Python. Begge løsninger har sine fordele og ulemper.

API / Webservices

Til at teste integrationsniveauet via API / webservices har vi kurser i SoapUI, som er et kommercielt værktøj til test af både Soap og REST API’er. Alternativt udbyder vi Grundlæggende Postman som internt firmakursus, til dem som benytter dette til test af deres REST-services.

 

3.   Certificering i Automatisering

Har man et behov for en mere dybdegående teoretisk viden om testautomatisering, samt papirer og dokumentation på sin viden, så bør man tage en certificering i testautomatisering.

ISTQB har lavet en certificering på advanced niveau ved navn ISTQB Advanced Test Automation Engineer. Kurset kræver at du allerede har en stor forståelse for test generelt, og at du har en ISTQB Foundation certificering. Kurset giver generiske metoder og teknikker til at implementere og vedligeholde en testautomatisering i dit projekt. 

 

Brug for hjælp?

Har du brug for sparring omkring hvordan du bedst uddanner dig inden for testautomatisering, eller hvordan I som organisation skal i gang med området, så kontakt os gerne på telefon +45 44 979 979 eller e-mail info@testhuset.dk

 

Spørgsmål og kontakt

Har du brug for sparring til hvilket kursus, der er det rette for dig? Så kontakt os via e-mail kompetencecenter@testhuset.dk eller ring til os på telefon +45 44 979 979.